پشتیبانی : 88930016-021 | داخلی 116 را شماره گیری کنید

انواع مودم ،وای فای،معرفی از نظر اتصال(سیمی، بی سیم یا هردو) امروزه در زندگی افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و تمامی کارها به‌واسطه‌ی اینترنت و شبکه انجام می‌پذیرد. وسیله‌ی سخت‌افزاری که وظیفه‌ی برقراری ارتباط به اینترنت را بر عهده دارد مودم نامیده می‌شود. درواقع این ابزار اطلاعات دیجیتال خروجی از یک سیستم را به‌وسیله بخش مدولاتور به سیگنال آنالوگ و سیگنال آنالوگ را به‌وسیله‌ی بخش دمدولاتور به سیگنال دیجیتال تبدیل می‌نماید.

مودم‌ها برحسب کاربردشان و مکانی که در آن قرار می‌گیرند، انواع مختلفی دارند و به‌طورکلی به سه گروه داخلی، خارجی و pc card دسته‌بندی می‌گردند. برای آنکه دریابید که چند نوع مودم داریم و کدام مدل مودم برای شما مناسب‌تر است؟ بهتر است این مطلب از سورس کامپیوتر را مطالعه نمایید که به معرفی انواع مودم ها ازنظر نوع اتصال که شامل اتصال سیمی، اتصال بی‌سیم و یا ترکیبی از هر دو است می‌پردازد.

مودم‌ها چه انواعی دارند؟

مودم ADSL

 از انواع مودم های رایج در بازار می‌توان به مودم ADSL اشاره نمود. با استفاده از یک پورت متصل به شبکه تلفن، ارتباط مودم با سرویس‌دهنده اینترنت برقرار شده و زمانی که اطلاعات پیکربندی توسط سرویس‌دهنده انجام گرفت، امکان اتصال به اینترنت فراهم خواهد شد. در شبکه، انتقال داده‌ها به شکل بی‌سیم و باسیم انجام می‌پذیرد. برندهای D-Link و TP-Link را می‌توان از پرفروش‌ترین مودم‌های ADSL در بازار کشورمان نام برد. درضمن برای خرید مودم تی پی لینک و دی لینک حتما از داشتن کارت گارانتی و اصالت آن مطمئن شوید.

مودم VDSL

سرعت ارتباط و پهنای باند شبکه در این مودم بسیار بالا بوده و این سرویس‌ها می‌توانند سرعت آپلود در حدود 60 مگابیت در ثانیه داشته باشند. باید این نکته را در نظر داشت که این سرعت بالا به مؤلفه‌های گوناگون همچون فاصله تا سوئیچ‌های VDSL شرکت ارائه‌دهنده اینترنت وابسته است. انتقال داده‌ها در این فنّاوری با استفاده از فیبر نوری از ISP به محل موردنظر انجام می‌پذیرد. فیبر نوری در همه جای کشور پوشش دهی و پشتیبانی نشده و بر همین اساس استفاده از این مودم چندان رایج نیست.

3G/4G LTE

با کمک این مودم‌ها می‌توان با سرعت بالا به اینترنت وصل شد. برای اتصال انواع مودم‌های 3G/4G LTE  همانند گوشی‎های همراه به سیم‌کارت نیاز است. در این شبکه برای انتقال داده به ایستگاه‌های فرستنده امواج (BTS)  نیاز است که بر این اساس اپراتورها با توجه به رقابتی بودن خدماتشان، تلاش می‌کنند تعداد این ایستگاه‌ها را افزایش داده تا پوشش دهی خود را بالا برند.همچنین در هنگام خرید مودم تری جی (3g) و 4G حتما به معتبر بودن برند آن اعم از مودم Tp-link و D-link … و غیره دقت کنید.

با افزایش تعداد ایستگاه‌ها شرایط لازم جهت ارائه اینترنت نسل سوم و یا نسل چهارم فراهم می‌شود. نسخه‌های مختلف

مودم فیبر نوری

برای تجهیزات مدرن از مودم فیبر نوری استفاده می‌شود. این نوع از مودم از سرعت بسیار بالایی برخوردار بوده و این امکان فراهم است که در مناطقی که زیرساخت‌های لازم مخابراتی را دارند، مورد استفاده واقع شود.

برای استفاده از اینترنت فیبر نوری، کابل‌های مخصوصی نیاز است که لازم است این کابل‌ها از طرف مخابرات به مکان‌های مورد نظر منقل شوند. برای استفاده از فیبر نوری به تجهیزاتی همچون مودم فیبر نوری نیز نیاز است.

مودم‌ها ازنظر نوع اتصال چه انواعی دارند؟

مودم سیمی

مودم سیمی به یکی از پورت‌های LAN و USB یا هردوی آن‌ها مجهز بوده و فقط می‌تواند اینترنت باسیم ارائه دهد. البته با توجه به اینکه پورت‌های LAN پرکاربردترند، بیشتر مودم‌های جدید دارای این نمونه پورت هستند.

ارتباط دستگاه با مودم سیمی به‌وسیله‌ی کابل انجام می‌پذیرد و اشکالی که به این مودم‌ها وارد است این است که اغلب یک پورت دارند و تنها یک دستگاه می‌تواند به آن وصل شود. امروزه با توجه به اینکه تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها، گوشی‌های هوشمند و انواع گجت‌ها به‌صورت بی‌سیم به اینترنت متصل می‌شوند از مودم سیمی کمتر استفاده می‌شود.

مودم بی‌سیم

امکان اتصال به اینترنت برای دستگاه‌های مجهز به وای فای از طریق مودم بی‌سیم یا وایرلس فراهم می‌شود. امروزه این نمونه مودم‌ها با توجه به پیشرفت روزافزون دستگاه‌های هوشمند از انواع مودم‌های رایج در بازار محسوب می‌شوند. این مودم از طریق کابل اینترنت را دریافت نموده و به شکل بی‌سیم آن را به اشتراک خواهد گذاشت. امکان اتصال به مودم بی‌سیم برای سیستم‌ها و رایانه‌هایی که امکان دریافت امواج وای فای دارند فراهم است. در این نمونه مودم‌ها برخلاف مودم‌های سیمی به‌طور هم‌زمان چندین دستگاه می‌توانند به مودم وصل شوند و مشکل هک شدن وای فای همواره برای مودم‌های بی‌سیم وجود دارد.

مودم باسیم و بی‌سیم

مودم-روتر، ترکیبی از دو دستگاه مودم و روتر است و اغلب دستگاه‌های خانگی امروزه از این نمونه هستند. این دستگاه‌ها قابلیت‌های هردو نوع مودم را دارند و با بررسی انواع مودم‌ها ازنظر نوع اتصال درمی‌یابید که اکثر مودم‌های امروزی هم از ارتباط سیمی و هم از ارتباط بی‌سیم پشتیبانی می‌کنند. با استفاده از مودم روترهای جدید، این امکان فراهم است که لپ تاپ شخصی خود را به‌صورت سیمی به شبکه متصل نموده و ارتباط پایدار و پرسرعت را تجربه کرده و همچنین به‌طور هم‌زمان با گوشی هوّشمند خود از طریق وای فای به شبکه متصل شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

  • پرینتر
  • hp
  • پردازنده مرکزی
  • Intel
  • درایو نوری
  • Asus
  • کارت گرافیک
  • Asus
  • اسپیکر
  • JBL
درحال بارگذاری ...