پشتیبانی : 88930016-021 | داخلی 116 را شماره گیری کنید

تفاوت انواع هاردهای SSDوHHD .بسیاری از لپ تاپ‌های موجود در بازار از ترکیب دو حافظه ssd و hdd استفاده می‌کنند. حافظه ssd برای نصب ویندوز و راه‌اندازی سیستم عامل مورد استفاده قرار می‌گیرد و از طرفی حافظه hdd بیشتر برای ذخیره کردن اطلاعات به کار می‌رود.

تفاوت انواع هاردهای SSDوHHD

هاردهای HDD و SSD موجود در شرکت تاپ سیستم ایران.

هارد hdd چیست؟

پیش از آن که بخواهیم به سراغ تفاوت ssd و hdd برویم باید حتما با مفهوم این دو فضای ذخیره سازی آشنا شویم. تاریخچه این هاردها به حدود 60 سال قبل برمی‌گردد، زمانی که این هاردها اندازه بسیار بزرگ‌تری داشتند و فضای ذخیره سازی آن‌ها نیز کمتر از 4 مگابایت بود.

هارد ssd چیست؟

Ssd یا همان solid-state drive یک فضای ذخیره سازی جدیدتر و البته بسیار سریع‌تر است که هم به صورت اینترنال و هم به صورت اکسترنال مورد استفاده قرار می‌گیرد. Ssd دیگر هیچ قطعه مکانیکی یا قطعه محرکی ندارد و به همین دلیل هم سریع‌تر است و هم بسیار بی‌صداتر. خود ssd ها انواع مختلفی دارند که در ادامه به صورت مختصر به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

هارد اینترنال و اکسترنال چه فرقی دارد؟

در زبان انگلیسی اینترنال به معنای داخلی و اکسترنال به معنای خارجی است. هارد hdd یا ssd اینترنال در دل سیستم شما قرار می‌گیرد و هیچ‌گاه به صورت فیزیکی به آن دسترسی نخواهید داشت و نمی‌توانید آن را از درون سیستم خارج کنید (منظور این است که به‌راحتی نمی‌توان این کار را انجام داد). هارد اکسترنال اما مانند فلش مموری است و شما به سادگی می‌توانید آن را از سیستم خارج کنید و به همراه خود داشته باشید.

می‌توان از ssd و hdd به صورت همزمان استفاده کرد؟

در این لپ تاپ‌ها از 256 یا 512 گیگابایت ssd استفاده می‌شود تا سیستم عملکرد سریع‌تری داشته باشد و از طرفی از 1 یا 2 ترابایت hdd استفاده می‌‌شود تا فضای کافی برای ذخیره اطلاعات وجود داشته باشد.

فرق ssd و hdd چیست؟

طبق گفته‌های بالا هر دو نوع حافظه می‌توانند دیتا را در خود ذخیره کنند و کمک کنند تا سیستم شما و اطلاعات بوت شود، پس تفاوت در چیست؟ در این بخش تفاوت این دو نوع حافظه را به طور کامل شرح می‌دهیم تا دید دقیق‌تری به این فضاهای ذخیره سازی داشته باشید.

طول عمر

همان‌طور که بالاتر اشاره کردیم در ساخت هارد HDD از قطعه‌های مکانیکی استفاده می‌شود و این موضوع طول عمر این محصولات را در مقایسه با هارد SSD کاهش می‌دهد.

در نظر داشته باشید که طول عمر هارد اکسترنال بیشتر از اینترنال خواهد بود؛ زیرا شما از این هاردها تنها در صورت نیاز استفاده می‌کنید اما هارد اینترنال به صورت دائمی مورد استفاده سیستم عامل و برنامه‌ها است و برای همین هم کمتر عمر می‌کند و زودتر خراب می‌شود. پس از نظر طول عمر برنده را هارد SSD می‌دانیم.

این تفاوت سرعت تنها زمان انتقال دیتا خود را نشان نمی‌دهد و در انجام هر کاری تأثیرگذار است. زمانی که سیستم عامل یک لپ تاپ یا سیستم به روی هارد SSD نصب باشد و یا برنامه‌ها به روی هارد SSD نصب باشند هم سیستم سریع‌تر بوت می‌شود و هم نرم افزارها بسیار سریع‌تر اجرا می‌شوند.

پس اگر لپ تاپ شما قدیمی است و سرعت خوبی ندارد یکی از راه‌هایی که می‌توانید سرعت بوت شدن و اجرای برنامه‌ها را در آن افزایش دهید این است که هارد HDD موجود در دل آن را با هارد SSD جایگزین کنید. این کار تأثیر بسیار زیادی در سرعت خواهد داشت و باعث می‌شود چند سال دیگر بتوانید از لپ تاپ قدیمی خود استفاده کنید.

آسیب پذیری

این موضوع به دلیل این است که هارد HDD دارای دیسک‌های چرخان مکانیکی است و لرزش زیاد و تکان شدید باعث آسیب دیدن این دیسک‌ها و از دست رفتن بخشی یا همه اطلاعات موجود به روی هارد می‌شود.

در مورد هارد SSD اما این مشکل وجود ندارد و شما بدون مشکل می‌توانید این هاردها را در حین کار هم جابجا کنید؛ چرا که قطعه مکانیکی و متحرکی وجود ندارد که آسیب ببیند.

میزان صدا

هارد SSD از هیچ قطعه مکانیکی استفاده نمی‌کند و در نتیجه به طور 100 درصدی بی‌صدا است و این در حالیست که هارد HDD به دلیل برخورداری از دیسک مکانیکی به‌خصوص در زمان انتقال دیتاها صدا تولید می‌کند. البته این میزان صدا خیلی زیاد نیست که باعث اذیت شدن شما شود ولی در کل نکته‌ای است که به عنوان تفاوت این دو نوع هارد می‌توان به آن اشاره کرد.

پس اگر می‌خواهید هارد SSD برای سیستم خود خریداری کنید بهتر است به سراغ مدل‌های 512 گیگابایتی یا حتی 256 گیگابایتی بروید.

انواع هارد SSD کدامند؟

به طور کلی دو دسته هارد SSD در بازار وجود دارد که هر کدام به چند نوع تقسیم می‌شوند. هارد SSD یا از نوع Serial Advanced Technology Attachment یا همان SATA است یا از نوع Non-Volatile Memory express یا همان NVMe. البته دسته دوم Peripheral Component Interconnect express یا همان PCIe را هم شامل می‌شود.

مدل SATA

هارد SSD از نوع SATA را می‌توان ارزان‌ترین و البته قدیمی‌ترین نوع هارد SSD در نظر گرفت. سرعت این نوع هارد 5 برابر هارد SSD است و لپ تاپ شما را بسیار سریع‌تر می‌کند. هارد SSD SATA یک مدل مینی هم دارد که تنها از نظر اندازه کوچک‌تر است.

مدل M.2

برای استفاده از این نوع SSD باید حتما مادربرد شما دارای شیار مخصوص باشد. این نوع SSD تا 2 ترابایت ظرفیت دارد و سریع‌تر و البته گران‌تر از SATA است. هنگام خرید این نوع هارد پس از چک کردن مادربرد حتما باید اندازه‌ متناسبی خریداری کنید. برای مثال M.2 SSD 2280 به معنای 22 در 80 میلی‌متر است.

.هارد HDD بخرید اگر:

  • هارد اکسترنال می‌خواهید؛
  • قصد ذخیره کردن دیتای زیاد را دارید؛
  • بودجه کمی برای خرید هارد دارید.

هارد SSD بخرید اگر:

  • سرعت بسیار بالاتری می‌خواهید؛
  • طول عمر بالاتری می‌خواهید؛
  • می‌خواهید لپ تاپ خود را در حالت روشن زیاد جابجا کنید؛
  • لپ تاپ قدیمی دارید و می‌خواهید سرعت آن را افزایش دهید.

جهت خرید با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت به سایت تاپ سیستم ایران مراجعه و جهت سفارش تماس حاصل فرمایید.

تاپ سیستم ایران

ارتباط با:02188930016

همراه:09902980813

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

  • پرینتر
  • hp
  • پردازنده مرکزی
  • Intel
  • درایو نوری
  • Asus
  • کارت گرافیک
  • Asus
  • اسپیکر
  • JBL
درحال بارگذاری ...